EuroBOB

Integratie van diverse Google API's vormen de kern van deze uitgebreide React Native app

EuroBOB

Situatie: Je wil een leuk avondje weg, maar jouw auto is de enige mogelijkheid tot vervoer. Betekent dat dat je alleen maar Cappuccino’s en Spa Blauw mag drinken, of je auto achter moet laten om de volgende dag weer op te moeten halen? Natuurlijk niet! De Bobs van EuroBOB rijden je naar huis in je eigen auto. Voor EuroBOB hebben wij een uitgebreide app ontwikkeld, waarmee hun klanten binnen een paar klikken een Bob kunnen reserveren die hen veilig thuisbrengen in hun eigen auto. Daarnaast hebben we ook een administratief dashboard voor EuroBOB ontwikkeld, vanwaaruit zij alle geboekte ritten en chauffeurs kunnen beheren.

 

Design

Het design van de app is ontwikkeld door Benny van Benzai.nl. Benny leverde bij ons een wireframe en een uitgebreid design aan, waardoor onze programmeurs vlot aan de slag konden met het ontwikkelen van deze app.

Neem nog een drankje, want jouw Bob is op weg om je op te halen!

Functionaliteiten

Een rit boeken vanuit de EuroBOB app is heel simpel. Je kan dit met een druk op de knop vanaf je huidige locatie doen, of  vanaf een andere locatie waarvan je het adres handmatig invoert. Ook kan je meerdere tussenstops aan je rit toevoegen. Op basis van je ingevoerde rit krijg je een samengestelde prijsindicatie die wordt berekend aan de hand van jouw locatie, eventuele tussenstops en het verzorgingsgebied van EuroBOB. Met een druk op de knop is de rit geboekt en komt een Bob jouw kant op.

De app heeft een ingebouwd chatsysteem, waarmee real-time contact kan worden gelegd met EuroBOB.

Als je vragen hebt over je rit, kan je gemakkelijk een realtime chatgesprek aangaan met EuroBOB via de app. Vanuit de app kan je ook je gereserveerde rit aanpassen. En ben je op je bestemming aangekomen, dan kan je in een paar stappen een review achterlaten voor de chauffeur.

Chauffeurs kunnen worden beoordeeld vanuit de app.

Technische details

De app is ontwikkeld in React Native, waardoor deze compiled naar native bytecode voor iOS en Android. De app maakt gebruik van de Google Maps Search en Autocomplete API’s om de prijs van een rit te berekenen en de routes weer te geven. Daarnaast hebben wij een interne API ontwikkeld waarmee het Laravel dashboard van de benodigde informatie uit de app wordt voorzien. Vanuit het dashboard kunnen gemakkelijk pushnotificaties en real-time chatberichten worden verstuurd, gebaseerd op OneService.