Workbookers

Vanuit je broekzak een team met specialisten samenstellen, delen en contacten.

Workbookers

Vanuit je broekzak een team met specialisten samenstellen. Samen met je collega-recruiters de ideale kandidaten shortlisten. Als zelfstandig professional binnen een paar klikken je eigen profiel online hebben. Dit klinkt als de ideale omgeving voor iedereen die te maken heeft met het recruiten en zoeken van zelfstandige professionals. Op het moment is LinkedIn hét platform om te vinden, en gevonden te worden. Maar LinkedIn heeft een fatal flaw: Doordat zij hun gebruikers zelf hun beroep laten benoemen, is er een wildgroei ontstaan aan namen. De zelfverklaarde ‘internet entrepreneurs’, ‘Web chefs’ en ‘SEO-guru’s vliegen je om de oren. En die creatieve beroepsbenamingen zijn leuk bedacht, maar helpen een potentiële opdrachtgever niet om een complete lijst van kandidaten samen te stellen.

Workbookers is een vernieuwd en innovatief platform dat precies doet wat LinkedIn laat liggen.

Vinden en gevonden worden

Dat moet beter kunnen, en Eduard Vos weet precies hoe. Hij loopt al jaren rond met het idee dat opdrachten binnenhalen helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn. Dat het zoeken van de ideale kandidaat geen onmogelijke opgave is, indien ze zich duidelijk laten omschrijven. Dat systeem heet Workbookers en gaat terug naar de basis: vinden en gevonden worden. Eduard kwam naar ons toe met de vraag om een Workbookers app te ontwikkelen, op basis van een professionele en gecureerde beroepen- en specialismenlijst.

Door middel van een slim zoekalgoritme wordt niet alleen gezocht op beroepsniveau, maar ook op specialismes.

Uitdaging

Workbookers bestond op dat moment al als desktopversie. Dit systeem was echter ingewikkeld om te onderhouden en bovendien waren er diverse onderdelen niet goed werkzaam. Zoals programmeurs graag zeggen: Het was spaghetticode. Daarnaast waren er in de desktopversie problemen met de snelheid: De grote lijst met beroepen en specialismes speelden het systeem parten en deden afbreuk aan de gebruikerservaring. De vraag was dus of Codebridge dit  a. konden verbeteren en b. het systeem kon uitbreiden met een gesynchroniseerde app die de kernfuncties van Workbookers ook on-the-go beschikbaar maakte. De nadruk hierbij lag op het laatste onderdeel.

Design en uitvoering

Voor het design van de applicatie hebben wij samengewerkt met Benny van benzai.nl. Benny leverde bij ons een compleet design en wireframe in één aan, waardoor we in één oogopslag konden zien wat de flow van de app was. Op basis hiervan hebben we de app snel en efficient kunnen ontwikkelen.

Beat it, LinkedIn!

En het eindresultaat mag er zijn. Workbookers is een vernieuwd en innovatief platform dat precies doet wat LinkedIn laat liggen: de ideale zoekomgeving bieden voor opdrachtgevers én zelfstandig professionals. Het aanmaken van een profiel en het benoemen van je beroep en specialismes wordt op een intuïtieve manier gepresenteerd, waarbij alle omliggende data, zoals de beroepsgroep waarin het beroep valt via een gecureerde lijst automatisch voor je wordt ingevuld. Je profiel is direct voorzien van de broodnodige informatie, maar kan altijd aangevuld worden vanaf de desktopversie. En als je als opdrachtgever kandidaten zoekt, kan je met een druk op de knop deze kandidaten selecteren, opslaan in een lijst en deze delen met collega’s. Zo wordt het uitzoeken van een specialistisch team wel heel gemakkelijk.

De essentiële onderdelen van een Workbook zijn via de app direct in te richten. Aanvullende informatie kan via het desktopsysteem toegevoegd worden.

Neem zelf een kijkje (via je mobiele telefoon) op workbookers.com. Binnenkort is de app ook te verkrijgen via de App store en Google play store.