Klantendashboard

Een intelligent dashboard wat direct laat zien wat je nodig hebt.

Klantendashboard

WSSN is een van de grote E-fulfilmentpartijen in Nederland. Als E-fulfiller nemen zij de orderverwerking van hun webshopklanten onder hun hoede, met als gevolg dat ze honderden pakketten per dag over de gehele wereld sturen. Ook de retourprocedures van deze webshops worden afgehandeld bij WSSN. En bij zo’n gigantische operatie hoort ook een volg- en verwerkingssysteem van alle orders en pakketten, wat ook toegankelijk is voor de klanten.  Samen met WSSN zijn wij om de tafel gaan zitten om hun dashboard onder handen te nemen.

Waar het oude systeem voor complexe queries 55 seconden nodig had om een zoekopdracht te voltooien, kan dat nu binnen 185 ms.

Uitdaging

Het huidige dashboard van WSSN bestond uit diverse losse onderdelen die zijn ontwikkeld naar gelang het bedrijf groter en groter werd. Een nadeel hieraan is dat de systeemarchitectuur daardoor niet één geheel vormde, en vrij traag werkte. Met het oproepen en filteren in een grote hoeveelheid orders was dit duidelijk te merken. Daarnaast koppelt WSSN met allerlei webshops, zoals SEOshop, Prestashop, Woocommerce en Magento. Omdat deze systemen ‘onder de motorkap’ allemaal anders werken, moest voor elk van deze webshops een koppeling gemaakt worden die ook in het nieuwe systeem past.

WSSN is met diverse soorten webshops gekoppeld. Voor elk van deze shops is een maatwerkkoppeling nodig om de orderverwerking correct te laten verlopen.

Eindresultaat

Het eindresultaat is een modern systeem wat voldoet aan alle gestelde eisen. Het systeem heeft een upgrade in zowel design als techniek gekregen. Qua design is er voor gekozen om een bestaand AngularJS backendtemplate aan te passen in de huisstijl van WSSN. Dit heeft als voordeel dat er flink gesneden kan worden in de ontwikkeltijd.

In tegenstelling tot het oude dashboard, zijn alle belangrijke statistieken bij elkaar gezet. Wel zo overzichtelijk!

Het systeem is er ook flink sneller op geworden.Waar het oude systeem voor complexe queries 55 seconden nodig had om een zoekopdracht te voltooien, kan dat nu binnen 185 ms. (een reductie van 99,7%)! De zoektijd is drastisch verminderd door slimmere queries te schrijven, waardoor er per zoekopdracht voor 1000 resultaten nog maar 1 query doorlopen hoef te worden in plaats van 1001.

Orders zijn eventueel ook direct toe te voegen in het dashboard.

Daarnaast hebben we intelligente koppelingen geschreven, die veel minder regels code omvatten (286 regels in de oude situatie versus 135 in de nieuwe situatie). En dat is natuurlijk een leuke prestatie voor onszelf, maar wat voor WSSN het belangrijkste is is dat hierdoor het aantal manuele orders drastisch is afgenomen. Waar in 2012 nog 1 op de 10 orders handmatig moest worden ingevoerd, is dat dit jaar gedaald naar 1 op de 39 orders. En met het uitbreiden van WSSN en het blijven verbeteren van de koppelingen verwachten we dit aantal nog verder terug te kunnen brengen!

Het aantal orders wat handmatig ingevoerd moet worden is drastisch gedaald in de afgelopen jaren, en wordt nog verder verlaagd door het gebruik van intelligente koppelingen met de diverse webshops.